Blog

How To Learn Ethical Hacking from Beginner to advance

how to learn ethical hacking
ethical hacking Latest news

How To Learn Ethical Hacking from Beginner to advance

How To Learn Ethical Hacking from Beginner to advance

Turning into a Certified Ethical Hacker and taking other Ethical hacking courses is the best professional move you can make on the off chance that you wish to trail this vocation way. An Ethical hacking course gives you the rules expected to turn into a compelling Ethical Hacker.

how to learn ethical hacking

What are the basic requirements to learn Ethical hacking?

You need to have the fundamental ability, meet the essential instructive prerequisite, take the necessary preparation and confirmation, and work insight to be considered for this work. Ethical hacking is one of the most skilled information security fields.

Skills such as,

  • Computer skills
  • Security Concepts & Technologies
  • Networking skills including ARP, DHCP, NAT, DNS, Subnetting, VLANs, MAC addressing, IPv4, IPv6, Public v Private IP, Routers and switches, OSI model
  • Virtualization
  • Database skills
  • Advanced TCP/IP
  • Wireshark or Tcpdump
  • Digital Forensics
  • Cryptography
  • Web Application
  • Scripting
  • Linux Skills
  • Wireless technologies

Frequently Asked Question

How to learn Ethical hacking course in 2021

1.Question: From where can I learn the ethical hacking courses in India?
Answer: From craw cybersecurity, New Delhi, you can learn the ethical hacking course in India. Craw is the best institute to learn the ethical hacking course. We are the Best CEH certification training company in India, with quality education and practical exposure to its students. You can do the ethical hacking course, Penetration testing course and get placed after training. The best ethical hacker in India designs craw Security courses. Ceh is considered the best ethical hacking course in India. You can start your career with ethical hacking and then go to advanced hacking courses.

2.Question: Which is the best ethical hacking course in India online?
Answer: CEH Course Provided by Craw Cyber Security is the best ethical hacking course in India Online. You can do this course online and classroom. We provide online instructor-led training to students via the zoom platform, and after every class, students are being forwarded the class recording for learning purposes. Join Our ethical hacking course in India online from Craw Cyber Security Private Limited.

3.Question: What is the ethical hacker salary in India?
Answer: The salary of an Ethical Hacker varies from company to company, but the average salary starts with 6LPA to 8LPA for an average ethical hacker with an average experience of 6 months to 1-year duration.

4.Question: What is the ethical hacking course list? Which is the best ethical hacking course as per the list?
Answer: CEH is considered to be the best ethical hacker course. Apart from ceh, there are multiple ethical hacking courses like penetration tester, forensics investigator, etc… All list of ethical hacking courses are available email us at training@craw.in or check our website www.craw.in for more information about the list of ethical hacking courses.

5.Question: What is ethical hacking course fees and duration in Delhi
Answer: Ethical hacking course fee is between 35000 INR to 55000 INR in New Delhi, and the duration of the course is 60 hours for a Certified ethical hacker and basic ethical hacking course.

6.Question: what is the ethical hacking course eligibility in India?
Answer: You don’t need any eligibility to do an ethical hacking course; you need to have a passion for cybersecurity to do this course because, with time, you will learn a lot of things in cybersecurity.

7.Question: Can I do an ethical hacking course after 10 classes?
Answer: Yes, you can do an ethical hacking course after 10 standards because the ethical hacking course is considered the basics of cybersecurity; you don’t need any degree to do an ethical hacking practice; you can even do it after the 10th class.

8.Question: What are job opportunities after the ethical hacking course
Answer: Ethical hacking course is considered the basics of cybersecurity, so job opportunities after the ethical hacking course are at a basic level; you will have to learn penetration testing, i.e., web application Security, Mobile applications Security, etc.

9.Question: Can I do an ethical hacking course online free of cost?
Answer: Yes, you can do a lot of ethical hacking courses online free, but you will not be able to clear your all doubts by asking your faculty; free courses come with some limitations like live classes or Instructor-led training will help you get more doubt clearing sessions, but online free ethical hacking courses will have only videos, but you can not clear doubts with free courses.

10.Question: From where can I learn ethical hacking courses in the English language?
Answer: You can do an ethical hacking course in English from craw cybersecurity in New Delhi, India. In all online and classroom training of ethical hacking, we use English and Hindi as per the student’s need and understanding.

11.Question: Which is the best ethical hacking course online with a certificate?
Answer: CEH is considered the best ethical hacking course online, and you can appear for International certification and get a certificate after the CEH exam. All courses are online, and examinations are also online conducted by EC-Council; you can appear for ceh exam from your home only.

12.Question: Is the ethical hacking course online Coursera, udemy, etc. are worth it?
Answer: Most online courses are video-based courses, whether it is Coursera or udemy; in video-based courses, you can not ask doubts from your trainer, but in Instructor-led training provided by craw security, you can ask doubts related to your course directly from faculty in the online class.

13.Question: In Delhi, where can I find an ethical hacking course in Hindi?
Answer: Craw Cyber Security, New Delhi, Provides all its courses in Hindi and English both. You can choose your ethical hacking course in Hindi from Craw Security.

14.Question: who is the best certified ethical hacker course provider in Delhi?
Answer: Craw Cyber Security Provides the best certified ethical hacker course in Delhi; a certified ethical hacker course can be done online. Our online course is considered the best in the cybersecurity industry all over the world.

15.Question: Which is the best institute for a certified ethical hacking course in India?
Answer: Craw Cyber Security Private Limited, New Delhi is the best institute for certified ethical hacker v11 course in India, very well known in cybersecurity and ethical hacking domain.

16.Question: Is it possible to do a certified ethical hacking course online?
Answer: Yes, you can take a certified ethical hacking course online from Craw Cyber Security online Instructor Training mode, where live instructors teach you.

16.Question: which training institute is best for a certified ethical hacking course near me? I live in Delhi?
Answer: Craw has two offices in New Delhi, i.e., Saket, Laxmi Nagar; you can choose any of the locations for certified ethical hacking courses nearby.

17.Question: What is the basic certified ethical hacker salary?
Answer: 6 Lakh Per annum to 8 Lakh per annum for certified ethical hacker salary.

18.Question: where can I find a certified ethical hacker pdf?
Answer: Certified ethical hacker pdf are available once you appear for certified ethical hacker Certification from EC-Council. You will get all EC-council curriculum in the form of pdf in your aspen.eccouncil.org portal.

19.Question: what is the ceh certification cost in India?
Answer: 35000 INR + GST is ceh certification cost in India. But there are many Cyber Security Institute that provides ceh certification at a very high price also.

20.Question: what is the duration of ethical hacking certification training?
Answer: Certified Ethical Hacking certification training duration is 60 hours and fee varies from 35000 INR to 55000 INR you can check latest discounted prices of the course on craw security website.

21.Question: where can I find the best ethical hacking interview questions and answers?
Answer: You can check craw.in for the latest ethical hacking interview question and answers. In the tutorial session, you will find all the questions related to ethical hacking

22.Question: Which is the best cybersecurity course in Delhi, and where can I do it?
Answer: Ethical hacking course, like a certified ethical hacker by EC-Council, is the best cybersecurity course in Delhi. You can get yourself enrolled at Craw Security to cybersecurity course in Delhi.

23.Question: Which is the best ethical hacking course institute in Delhi?
Answer: Craw Cyber Security is the best ethical hacking course provider in Delhi. Craw Security is a renowned institute for cybersecurity and ethical hacking.

24.Question: Which is the top cybersecurity course in Delhi?
Answer: Certified Ethical Hacker v11 is the best industry-level course considered the top cybersecurity security course in Delhi.

25.Question: what is the ceh v11 certification validation? Does it have some expiry?
Answer: ceh v11, i.e., Certified Ethical Hacker v11, has three years of validity if you pass ceh certification. Within these three years, you will have to collect some minimum CPE points to keep your certification up to date and valid. If you fail to collect it, you will have to reappear for ceh certification again.

26.Question: Is the ethical hacking certification course free online?
Answer: No ethical hacking certifications like CEH, Eccouncil, and Comptia are all paid certifications you can study from youtube free of cost but appear for ethical hacking certification, you need to pay the Ec-council exam fee for International Exam.

27.Question: which can I do an ethical hacking certification course in India? What are job opportunities in India?
Answer: Yes, You can do an ethical hacking certification course in India from Eccouncil authorized training partner in Delhi. You can choose basics to advanced certifications. All international certifications can be done in India.

28.Question: which institute is the best ethical hacking training center near me?
Answer: Craw Cyber Securit is the best ethical hacking training center. You can check their centers in Saket, New Delhi, and Laxmi Nagar, New Delhi area.

29.Question: how online ethical hacking training is conducted?
Answer: Craw Cyber Security used Zoom for conducting all our online training; all our cybersecurity and ethical hacking training are recorded and are being forwarded to the student after every class.

30.Question: ethical hacking tutorial free
Answer: You can learn ethical hacking from the Craw Cybersecurity youtube channel, i.e., www.youtube.com/c/crawsecurity. All free tutorials and contents are available on the channel. You can also visit www.craw.in for more free ethical hacking tutorials.

 

 

Leave your thought here

Your email address will not be published. Required fields are marked *